Select Your Style

Choose your layout

Color scheme

Bogatstvo su znanje i drugari a ne novac

Život nam je prepun raskrsnica i dilema kojim putem da krenemo. Bilo šta da odlučimo važno je da imamo podršku roditelja ili prijatelja, da ne idemo sami. Kada stignemo do željenog cilja, ako nemamo sa kim da podelimo uspeh, onda je bolje da nismo ni polazili. Naše želje često nemaju dobru osnovu za ostvarenje, nisu realne, ali su ipak deo nade da će sutra sve biti drugačije.
Kada bi meni osvanulo drugačije sutra, ja bih bio mnogo bolji učenik, drug i sin. Vreme ne može da se vrati, ali greške mogu da se isprave. Želeo sam najskuplje patike, moderan telefon i najbolje farmerice i roditelji su mi sve to omogućili. Zauzvrat su tražili samo da budem dobar sin, brat i učenik. Nisam ni uvideo koliko sam grešio što sam bio loš prema roditeljima, nastavnicima i nekim drugarima. Sada kada vidim koliko moja mama pati, koliko su nastavnici ljuti, neki drugovi povređeni, želim za sebe drugačije stvari. Želim bolje ocene, hoću da me nastavnici gledaju drugim očima, da mi Ogi oprosti i ponovo bude dobar drug.
Mnogo toga ne može da se kupi novcem niti da se proda, ali baš to može da nas oplemeni, učini boljim i srećnim. Svestan sam da ne postoji blago kojim mogu da kupim bolje ocene, oproštaj prijatelja i sreću u maminim i tatinim očima.

Nema komentara

Comments are closed.

To Top
BosanskiBъlgarskiHrvatskiMagyarMakedonski jazikRomânăSrpski jezikSlovenščina