Moj najbolji drug

Kažu da se čovekova vrednost meri po broju jezika koje govori i prijatelja koje ima. Pored porodice, važno je imati i drugare. Drugari postoje da bi se sa njima igralo, pevalo i veselilo, ali i da se dele nevolje i tuga.

Ja imam puno drugara, ipak bih kao najboljeg izdvojio mog drugara iz detinjstva. Njegovo ime je Vlada. Nas dvojica smo istih godina, ali ne živimo u istom mestu. Vladini baka i deka žive u kući pored mene, gde Vlada dolazi svakog vikenda i kada su zimski i letnji raspusti, kao i praznici. Vlada i ja smo u petom razredu, naravno, u različitim školama. Družimo se od malih nogu. Kada Vlada dođe kod bake i deke, mi igramo žmurke, fudbal, košarku ili igrice na mom kompjuteru kada je hladno. Vlada je pre mene naučio da sabira i oduzima, a ja da čitam i pišem, pa smo jedan drugom pomagali. Vlada je super đak, ima sve petice, ali najviše voli matematiku i geografiju. Voleo bi jednog dana da poseti sve glavne gradove sveta koje zna. Iako obojica treniramo fudbal, ipak ne navijamo za isti klub. On navija za Partizan, a ja za Zvezdu, nekad se i posvađamo čiji je klub bolji, ali se brzo i pomirimo i smejemo.

Sa Vladom nikad nije dosadno i uvek smo spremni za neku avanturu. Preko letnjeg raspusta idemo na jezero da plivamo, a nekad nas i njegov deka povede sa sobom na pecanje. Omiljena igra s Vladom je potraga zakopanog blaga. Sami nacrtamo mapu, a onda zamišljamo da smo istraživači u potrazi za blagom. Vozimo bicikl i rolere, a s mojim tatom povremeno odemo u bioskop. Zimi, kada padne sneg, obavezno pravimo Sneška Belića, idemo na grudvanje i sankanje sa ostalom decom iz kraja. Iako ne živimo u istom mestu, na Vladu uvek mogu da se oslonim. Nikada nije odao nijednu moju tajnu, kad god bih imao neki problem, prvo bih njemu rekao. Tako sam jednom dobio lošu ocenu iz matematike i bio nesrećan zbog toga, a onda mi je Vlada pomagao da savladam gradivo kako bih dobio veću ocenu, i uspelo je! Nekad poželim da Vlada i ja živimo u istom mestu, onda bismo išli u istu školu i razred i sve bi bilo puno lakše.

Vlada je moj najbolji drug jer je dobra osoba, uvek je spreman da pomogne, da se našali i da radimo nešto zanimljivo. Nikada se ne pravi važan kada zna i ume nešto što ja ne znam, kao druga deca. Voleo bih da se Vlada i ja uvek družimo i da naše drugarstvo jednog dana izraste u pravo i veliko prijateljstvo.

Nema komentara

Comments are closed.

To Top
BosanskiБългарскиHrvatskiMagyarМакедонски јазикRomânăСрпски језикSlovenščina