Moj prijatelj

Drugarstvo je veoma dragocena stvar. Nema ništa lepše od toga imati druga i biti nekom drug. Pravom drugaru uvek možeš reći svoju tajnu, npr. ko ti je simpatija i uvek možeš da se osloniš na njega i računaš na njegovu pomoć.

Moj najbolji drug je Stefan. Poznajemo se od vrtića, iako se tada nismo voleli, jer smo imali istu simpatiju, ali kada smo krenuli u školu, postali smo nerazdvojni. Stefan i ja sedimo u istoj klupi, živimo u istoj ulici, pa zajedno idemo u školu. Nas dvojica sve delimo, i užinu na velikom odmoru i slatkiše i tajne i jedan drugom sve govorimo. Pomažemo jedan drugom oko domaćih zadataka i zajedno učimo. Stefan više voli istoriju, a ja biologiju.  Kada sam bio bolestan, Stefan je dolazio kod mene i pomogao mi da prepišem i naučim sve što sam propustio u školi tih nekoliko dana. Stefan trenira košarku, a ja fudbal, pa jedan drugog bodrimo na utakmicama. Navijamo za isti klub i zajedno gledamo sve utakmice našeg omiljenog kluba. Kada je raspust i kada nema škole imamo mnogo više vremena za igru. Pozovemo ostale drugare iz kraja, pa idemo na teren da zajedno igramo košarku. Uvek smo u istom timu i uvek pobeđujemo. Vozimo bicikle i rolere, pa se trkamo ko je brži. Stefan voli da čita stripove i knjige i od njega uvek čujem nešto vrlo zanimljivo i novo. Kada nam mame dozvole igramo igrice i gledamo filmove. Nekad se pretvaramo da smo policajci koji jure zlikovce i lopove. Stefan bi želeo da bude pilot kad poraste, a ja bih voleo da budem lekar. Nekad zamišljamo da on vozi helikopter, a da sam ja lekar kog treba hitno da odveze na neku operaciju. Kada su dani vedri i sunčani odlazimo na jednu poljanu i puštamo zmajeve, obavezno se takmičimo čiji zmaj leti više i bolje. Jednom smo se igrali loptom u sobi i slomili smo maminu omiljenu vaznu, Stefan mi je pomogao da skupim pare i kupim drugu, kako nas moja mama ne bi grdila. Odvajali smo pare od užine i štedeli da kupimo drugu, srećom, mama za tih nekoliko dana nije primetila da vazne nema. Kada je Stefanova baka bila bolesna, odlazio sam sa njim da joj nosimo hleb, novine i voće, zalivali smo joj baštu. Stefan je meni pomogao da nađem mog psa kada je pobegao od kuće. U svakoj smo nevolji bili zajedno i međusobno se pomagali. Zato je Stefan moj najbolji drug. Kad god bih bio tužan i neraspoložen, on bi se trudio da smisli što zanimljiviju igru kako bih se ja oraspoložio.

Mislim da ćemo se nas dvojica družiti još mnogo, mnogo godina. Čak i kada odrastemo i postanemo veliki ljudi i ostvarimo svoje želje, uvek ćemo imati vremena jedan za drugog i uvek ćemo moći da se oslonimo jedan na drugog, jer to je pravo i iskreno drugarstvo.

Nema komentara

Comments are closed.

To Top
BosanskiБългарскиHrvatskiMagyarМакедонски јазикRomânăСрпски језикSlovenščina