Select Your Style

Choose your layout

Color scheme

Pismeni sastav: Darovi proleća

Proleće nam dolazi u goste. Kao svaki kulturan gost, svima donosi prelepe poklone.
A imalo je dovoljno vremena da se pripremi. Punih devet meseci. Bilo je vredno i pronicljivo. Tačno je znalo čime će iznenaditi i obradovati svakoga od nas. Strpljivo je sakupljalo darove, pakovalo ih u najluksuznije pakete i brižno čuvalo do sredine meseca marta. Nije nimalo štedelo.
Napokon, stigli su pokloni. Sada kreće raspakivanje i posmatranje. Oduševljenje na sve strane! Iz jedne zlatnožute kutije iskaču topli sunčevi zraci koji svima mame osmeh i rasteruju tmurne oblake. Iz druge kutije se smeše prvi nežni prolećni cvetovi koji opijaju svojim mirisima. Treća kutija napunjena je zelenim prahom i kada smo je otvorili, čarolija se proširila na čitavu prirodu. Tu su paketi lepog raspoloženja, muzičke kutije sa najrazličitijim zvucima tek probuđene prirode…. Razgledamo, upoređujemo i ne možemo odlučiti čiji je poklon najlepši. Smenjuju se boje, zvuci, mirisi, osmesi. Uzvraćamo mu gostoprimstvom i ljubaznošću.
Ovo je gost kakav se samo može poželeti! Kažu da će ostati kod nas ukupno tri meseca. Potrudićemo se da budemo dobri domaćini, pa da nam podeli još mnogo darova.

Nema komentara

Comments are closed.

To Top
BosanskiBъlgarskiHrvatskiMagyarMakedonski jazikRomânăSrpski jezikSlovenščina