Select Your Style

Choose your layout

Color scheme

Pismeni sastav: Rano proleće
Osećam kako kroz naš kraj putuje rano proleće. Njegovi koraci postaju sve krupniji i sigurniji. Čini mi se da želi da zauzme celu prirodu i odomaći se kod nas. I neka! Svi se tome radujemo. Ma koliko voleli igre na snegu, zima nam je već dosadila.
Proleće sa sobom vodi i svoje vredne pomoćnike. To su: probuđeno Sunce, topliji vetar, sveže zelenilo, raznobojno cveće, veseli leptiri, razigrane ptice, razbaškareni insekti… Svako od njih se trudi da bez greške uradi svoj deo posla. Priroda je savršena dama i zaslužuje najbolje. Sunce se svojski potrudilo da istopi sneg, otera hladnoću i sve probudi i podstakne na rast i razvitak. Lagani vetrić nežno sređuje frizure tek izrasloj mladoj travi i raskošnim krošnjama drveća. Sa mnoštvom belih ili roze cvetića u kosi drveće liči na prelepe neveste. Šareni leptirići i oduševljene ptičice lete okolo kako bi probudile svaki kutak prirode. Sve žagori, vrvi, žubori, zuji, bruji… peva pesmu posvećenu proleću, najlepšem i najveselijem godišnjem dobu.
Sa ovakvim pomoćnicima brzo će proleće zavladati čitavom prirodom i svima doneti radost, jer nema ničeg lepšeg i veselijeg od rađanja novog života.
Nema komentara

Comments are closed.

To Top
BosanskiBъlgarskiHrvatskiMagyarMakedonski jazikRomânăSrpski jezikSlovenščina