Select Your Style

Choose your layout

Color scheme

Pismeni sastav: Sva priroda cveta i peva

Ujutru ustajem lako, bez problema. Osećam se lepo, kao preporođen. Pogledam kroz prozor – Sunce već probija oblake svojim zlatnim nitima. Pogledam kalendar na zidu. Mesec maj! Odjednom mi je sve jasno!
Izađem napolje – osećam dodir prijatnog prolećnog vazduha. Udahnem duboko – opijaju me čarobni mirisi. Okrenem se oko sebe – sve buja, cveta, miriše, peva.
Iz voćnjaka nas pozdravljaju raskošna stabla, sva u cveću. Predstavljaju nam modne prolećne novitete. Oko njih lete rojevi veselih insekata. Sakupljaju polen i svojim najraznovrsnijim pesmama kao da se zahvaljuju tim izdašnim krošnjama na priređenoj gozbi. Doleću, odleću i raspevane ptičice. Kakve su tek njihove pesme! Ne možeš ih se naslušati. Kompozicije svih žanrova.
Livada pokušava da svojom lepotom i mirisima privuče što više gostiju. I uspeva u tome. U njoj sve bokori, cveta, leprša, peva, žagori, zujka, šumori… Jedinstvena majska pesma! A boje – rajske! Baš je ovaj maj rascvetan.
Šumica sve više lista i šušti, šušti… Koga sve ona, ovako olistala krije! Ne vidimo te skrivalice, ali ih dobro čujemo i uživamo u njihovim kompozicijama. Osećaju se sigurno i zaštićeno u tim gustim zelenim krošnjama, pa je zato njihova pesma tako lepa.
U svakom kutku život, u svakom srcu radost, iz svakog grla pesma, u plućima milina! Zapevaću i ja nešto, nisam ni ja loš pevač. Kad već sva priroda cveta i peva, obući ću cvetnu košulju i pridružiti se. Eh, neka nam ovo potraje što duže!

Nema komentara

Comments are closed.

To Top
BosanskiBъlgarskiHrvatskiMagyarMakedonski jazikRomânăSrpski jezikSlovenščina