Select Your Style

Choose your layout

Color scheme

Pismeni sastav: Sva priroda cveta i peva
Proleće je stiglo u moj kraj. Šume i livade su obnovile stanice za insekte i ponovo primaju svoje prijatelje-cvetiće. Drveće je obuklo novu zelenu haljinu. Priroda se raduje vedrom nebu i radosnom cvrkutu ptica. Sa svih strana odjekuju njihovi divni horovi.
Vetar – vragolan se šali sa svima. Drveću kvari frizuru, travu tera da igra prolećni ples, cvetićima otima mirisne latice…
Madved se budi iz dubokog zimskog sna. Dani postaju sve duži, a noći kraće. Na livadi zuje mnogobrojne pčele a cvrčci pevaju svoju prolećnu pesmicu. Doleću nam laste i rode i odmah počinju da sređuju svoje domove. Pripremaju ih za mladunce koji će uskoro stići.
Sunce putuje nebom i obasjava procvetalu i raspevanu prirodu. Ponekad se sretne sa prkosnim oblakom, ali se brzo dogovore. Dok oblak prirodu kupa svojom blagom kišicom, Sunce nam pošalje dugu, raznobojnu nebesku zavesu. Tada se i jutarnje kapljice presijavaju, kao biseri.
Volim prirodu u proleće jer me uvek iznova zadivi svojom lepotom. Sunce mi se dobrodušno osmehuje dok slušam koncert prolećnih horova.
Nema komentara

Comments are closed.

To Top
BosanskiBъlgarskiHrvatskiMagyarMakedonski jazikRomânăSrpski jezikSlovenščina